Spørsmål / Svar Hårtransplantasjon

11. Hva er FUE-hårtransplantasjonsmetoden?
Dette er den nyeste og mest brukte metoden for hårtransplantasjon i verden. Det er foretrukket av de beste leger i verden på grunn av de gode resultater og minimal risiko. Etter FUE-metoden bruker legene ikke lenger FUT (Strip) metoden. Beroende av antallet transplantater, varer operasjonen mellom 5-10 timer med korte pauser. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse.
22. Hvilken er den beste FUE-teknikken?
I dag hevder hver lege, avhengig av teknikken de bruker, at deres teknikk er best. Mange klinikker og leger, for reklameformål, endrer navnene på samme teknikk for å vise at noe nytt og annerledes blir brukt. Vi TURHAIR bruker den nyeste FUE teknikken.
33. Er det noen risiko ved hårtransplantasjon?
Hårtransplantasjonen er en type operasjon, men i forhold til andre operasjoner er risikoen svært lav. Ved bruk av lokalbedøvelse reduseres risikoen betydelig. Men det betyr ikke at operasjonen kan bare utføres av teknikere fordi det under operasjonen kunne være komplikasjoner - en kraftig økning i blodtrykk, hjerteproblemer, allergisk sjokk og andre som krever tilstedeværelse og tilsyn av en lege. Det er også en estetisk operasjon og krever god erfaring og profesjonalitet.
44. Kan operasjonen kun utføres av teknikere, sykepleiere, helsearbeidere og andre?
Selvfølgelig ikke. Faktum er at Tyrkia er først i verden når det gjelder hårtransplantasjon på grunn av de gode resultater, erfarne leger og godt servicenivå. Det er et stort marked og mange utnytter det uten å oppfylle de nødvendige kravene og sier at det ikke er behov for en lege for å translantere hår. Mange leger bare undersøker og konsulterer uten a ha noe med kirurgi å gjøre for å få et større antall pasienter. Husk at de er i høy risiko hvis de gjennomgår operasjon uten lege. Hårtransplantasjonen er en type operasjon. Som enhver operasjon trenger de lege. Dessverre er det mange klinikker og sykehus i Tyrkia hvor operasjoner utføres uten lege. For å tiltrekke seg pasienter bruker de ulike triks ved å tilby lavere priser, luksusklinikker /sykehus, hoteller, 100% livsgaranti eller forsøker overtale dem om at dette er bare en kosmetisk prosedyre uten bivirkninger og risiko. Men hvis de har problemer, skulle de ikke vite hvem de skal vende seg til. Så vær forsiktig med deres beslutning.
55. Hva må gjøres før operasjonen?
Før operasjonen er det nødvendig: • 3 dager før prosedyren bør de ikke ta noen vitaminer, aspirin, alkohol, platehemmere (hindrer at blodet størkner). • Hvis de har allergi eller helseproblemer som diabetes, hjerteproblemer eller blodtrykk, må de fortelle legen deres. • 1 time før prosedyren, anbefales det å de ha lette måltider. • Det anbefales å bruke klær som lett kan fortrykkes. • Håret skal vaskes, ikke barberes eller trimmes. Hvis de røyker, er det viktig å stoppe en uke før operasjonen. Røyking forhindrer blodstrømmen i hodebunnen og kan bremse ned gjenopprettingsprosessen.
66 Hvorfor gir hårtransplantasjonen forskjellige resultater?
Mennesker har ulike kropper og selvfølgelig vil alle ha forskjellige resultater. Beroende på legens erfaring og teamet, donorområdet (baksiden av hodet), tettheten av tilgjengelig hår, hårets type og struktur, hodebunnen type, gener. Livsstil påvirker gjenopprettingsprosessen og prosedyrens utfall. Unngå å bruke alkohol, sigaretter, steroider, unngå stressfulle situasjoner, og følg nøye alle instruksjoner gitt av legen. Det er derfor noen får tett hår, andre mindre tett, noen blir fornøyde, andre ikke. Vi fra TURHAIR jobber for dem og vi gjør det best mulige for at de skal blir fornøyd og få ønsket resultat.
77. Er denne prosedyren god for alle?
Dessverre passer prosedyren ikke alle. Det beror på tilgjengelig hår i donorområdet (baksiden av hodet) og størrelsen på problemområdet. Prosedyren anbefales ikke ved følgende sykdommer: diabetes, anemi, hypertensjon, hjerteproblemer, problemer med skjoldbruskkjertelen, hepatitt, HIV, infeksjonssykdommer og andre alvorlige sykdommer og dermatitt (meget viktig). Den anbefales ikke for personer under 20 år og for personer over 60 år.
88. Kan hår transplanteres fra andre kroppsdeler?
Vi anbefaler ikke å transplantere hår fra andre kroppsdeler enn hodet. Body Hair Transplantation (BHT) er relativt ny og det tas grafter fra brystet, magen, ansiktet, som hovedsakelig brukes til øyenbryn, skjegg. Ulempen med denne prosedyren er at hårene på kroppen er dårligere enn det på hodebunnen. Dette skyldes det faktum at håret på hodet har en annen struktur enn kroppshåret. Forenlighetsgraden er viktig for å få et godt resultat, og det er ingen kompatibilitet mellom hodebunnen og kroppen. Prosentandelen av lykkede transplantasjoner som bruker kroppshår er lavere enn de som bruker hår fra donorområdene i hodebunnen.
99. Er det en 100% garanti?
I helsevesenet er det ingen 100% garanti for enhver operasjon. Vi TURHAIR gjør det best mulige at de blir fornøyde og få det ønskede resultatet. Hvis de har noen problemer, er vi her, og vi vil hjelpe dem med eventuelle problemer.
1010. Er det smerte under operasjonen?
Operasjonen er ikke smertefull. Under lokalbedøvelsen vil det være smerte,men det er individuelt.
1111. Faser av FUE-prosedyren
FUE har tre faser: Ekstraksjon av grafter fra donorområdet Opprettelse av kanaler der grafter blir transplantert (veldig viktig fase) Selve transplantasjonen
1212. Vil graftede håret falle?
Det graftede håret forblir for livet. Hos yngre pasienter kan det være tap av tilgjengelig hår, og de borde ikke tro at det graftede håret faller.
1313. Hva skal jeg gjøre for å få et godt resultat?
Det viktigste er å følge legenes instruksjoner nøye. De vil få informasjon, som de bør lese nøye og ta hensyn til alle anbefalingene. Spør all spørsmål de må ha for å informeres og alt skal være klart. Det viktigste er å ta vare på seg selv både fysisk og mentalt. De må være tålmodig for sluttresultatet, som tar mellom 12 og 18 måneder i noen tilfeller. Vær positiv, de trenger ikke trekke negative konklusjoner hver dag før sluttresultatet, og ta legens rolle. Det bør huskes at resultatene av hårtransplantasjonen krever litt tid, og de må være tålmodig. Husk at vi vil hjelpe dem med hvert problem.
1414. Hvorfor trenger jeg 2 omganger for hårtransplantasjon?
Vi arbeider med prinsippet om maksimalt antall hårgrafter. I noen tilfeller, hvis de har et stort problemområde, og hvis donorområdet ikke tillater at en stor mengde grafter tas samtidig, trenger de 2 omganger. De må vente på fullstendig gjenoppretting i donorområdet for å fortsette en annen omgang (om 10-12 måneder).
1515. Hva er DHI-teknikken?
Denne teknikken er opprettet av asiater og gir resulterer bare for den asiatiske rasen på grunn av hårets struktur og type. De andre rasene får ikke gode resultater, de kan graftes en liten mengde hår med lav tetthet.
1616. Vil donorområdet gjenopprette etter hårtransplantasjonen?
Hårtransplantasjonen er en type operasjon og utgjør en omfordeling av tilgjengelig hår. Det vokser ikke andre hårsekker i stedet for de uttrukkede, så ekstraksjonen foregår på en bestemt måte og opp til en viss mengde for å ikke skade donorområdet (baksiden av hodet). Alt er individuelt, innen 1-3 måneder oppstår gjenoppretting og rødheten forsvinner. Det anbefales ikke å klippe kort.
1717. Vil jeg få arr etter operasjonen og når vil sårene og rødheten forsvinne?
Som enhver operasjon, vil de ha en gjenopprettingstid. Arr forblir ikke. I graftområdet vil håret forbli mindre vanlig enn før. Det er ønskelig å ikke klippe veldig kort. Innen 1-3 måneder oppstår gjenoppretting, rødheten forsvinner. Vær positiv, de trenger ikke trekke negative konklusjoner hver dag før sluttresultatet, og ta legens rolle. Det bør huskes at resultatene av hårtransplantasjonen krever litt tid, og de må være tålmodig. Husk at vi vil hjelpe dem med hvert problem.
1818. Kan jeg klippe mye kort etter operasjonen?
Etter FUE hårtransplantasjonen er målet å ha hår. Hvis de vil klippe kort etter operasjonen, anbefales det ikke. Det er ønskelig å holde håret langt.
1919. Kan hår transplanteres til kvinner?
Hår kan også transplanteres til kvinner. Vi har et antall pasienter med resultater. Prosedyren er den samme som for menn.
2020. Hva skal jeg gjøre etter hårtransplantasjonen?
Dagen for prosedyren og neste dag må de hvile. Den første natten vil de oppleve søvneproblemer. Det er veldig viktig å ligge på ryggen. Det skal ikke være kontakt med graftede områder. Det er bedre at det er noen som er sammen med dem. Det er bra hvis de få en spesiell pute for å holde nakken. Etter første vask av hodet vil de sove mer komfortabelt og fritt, og etter 7-10 dager etter prosedyren vil de ikke lenger ha problemer. Den første vasken vil bli utført nøye i klinikken andre dagen etter operasjonen. Det foreskrives ytterligere legemidler: antibiotika, smertestillende midler, antiinflammatoriske, antiseptiske og kosmetiske produkter som de må bruke under en viss tid.
2121. Etter hårtransplantasjoner
Transplantert hår vil vokse innen ca 3-4 måneder etter operasjonen og den endelige effekten er innen 12-18 måneder i noen tilfeller. Siden det er tatt fra et område hvor håret er beskyttet mot hårtap, er det ingen fare for gjentatt hårtap. Under de første 10-15 dagene etter prosedyren anbefales det at de unngår alvorlig fysisk stress. Etter fullstendig gjenoppretting av de berørte områdene (om 10 dager), kan fysiske belastninger opptas. Fire uker etter prosedyren anbefales det ikke at de utsettes for direkte sollys og eventuelle situasjoner som kan forårsake skade. Badstue, solarium, svømming og sport hvor hodet er aktivt involvert, bør unngås. Innen 45 dager etter transplantasjon, bør hårfargestoffer, henna, geler, hårføner og hatter ikke brukes
2222. Hva er PRP-terapi?
PRP (Platelet Rich Plasma) eller blodplate-rik plasma er en sikker behandling uten bivirkninger. I PRP blir blod tatt fra pasienten og plassert i en spesiell enhet hvor det er sentrifugert, noe som resulterer i at plasma separeres fra resten av blodet. Plasma, som er rik på vevsinducerende faktorer, injiseres i huden på pasientens hår. PRP-terapi anbefales å bli brukt etter hårtransplantasjonsprosedyren. Dette vil bidra til vokst av nytt hår og gjenoppretting av de berørte områdene. Umiddelbart etter operasjonen utfører vi PRP-terapi på hver pasient.
2323. Er det farlig å reise til Istanbul nå?
Over hele verden er situasjonen allerede svært delikat og det er de samme risikoene overalt. Istanbul er en storby med 20 millioner innbyggere og det er forskjellige mennesker av forskjellige nasjonaliteter som besøker byen hver dag uten problemer. Mediene spiller en stor rolle ved å overdrive alt som skjer. Hvis vi må sammenligne, er risikoen den samme som i andre land som Frankrike, Tyskland, Belgia, England, Russland.
2424. Hvorfor hårtransplantasjoner i Tyrkia?
Tyrkia er først i verden når det gjelder hårtransplantasjoner og har det største antallet utenlandske pasienter. Årsaken - gode resultater, erfarne leger, godt servicenivå, rimelige priser.
2525. Hva skal jeg være forsiktig med før jeg velger den riktige hårtransplantasjonsklinikken?
Først må de se på klinikken, legen og teamet, deres erfaring og profesjonalitet, arbeidskvalitet, tilgjengelige resultater, anbefalinger. Spør om legen utfører operasjonen, om det er lege i det hele tatt eller det er mennesker som presenterer seg som leger. Ikke tro bare på informasjonen fra internett fordi det er falske meninger og kommentarer. Vær forsiktig med folk som er kommisjonærer og sier at de er representanter for klinikker eller leger eller som hevder at de vil hjelpe dem, ha bekante og kan tyrkisk. På ingen måte betyr det at personen har kunnskaperer og har pålitelig informasjon. Disse menneskene har ikke den informasjonen de trenger, eller gir villedende opplysninger. Målet er å bare ta pengene deres, og etter operasjonen har de ingen til å vende seg til om der er konsekvenser og problemer. Vi har akkurat slike skadede pasienter som kommer til oss for rettelser.
2626. Hvorfor TURHAIR?
Vi på TURHAIR er spesialisert på hårtransplantasjon. Våre leger og team er erfarne og profesjonelle. Vi bruker de nyeste teknikkene i hårtransplantasjon (FUE METHOD). Vi er tilgjengelig hele dagen på telefon og mail før og etter hårtransplantasjonsprosedyren. Alle spørsmål fra våre pasienter besvares direkte av oss, og spørsmål og svar sendes til en lege for evaluering. Alle prosedyrer utføres på vår klinikk i Istanbul. Dr. Demir er registrert medlem av FUE EUROPE og ISHRS, en organisasjon med kun de beste anerkjente transplantasjonssterapeuterne i verden.