Hårtransplantasjon Kvinne
Hårtransplantasjon Kvinne
april 10, 2019
Garanti for Hårtransplantasjon
Er det en garanti for hårtransplantasjoner?
april 10, 2019

Vitaminer og kosttilskudd etter hårtransplantasjon

Vitaminer , kosttilskudd , hårtransplantasjon

Hva skal du bruke etter hårtransplantasjon prosedyren?

Suksessen til hårtransplantasjonsprosessen er sann eller ikke, det avhenger også av hva en person spiser, hvilke stoffer han eller hun kommer inn i kroppen. I dag er det gitt råd om hvordan man følger et sunt og balansert kosthold for å få et bedre og raskere resultat.

Bruken av sunn mat vil gi nok næringsstoffer i hårsekkene. Et godt balansert kosthold bidrar til biokjemiske substanser som støtter celler i hårsekkene. Veldig tunge dietter, begrenset ernæring, i fravær av essensielle næringsstoffer, kan podet hår ikke vokse. Av denne grunn anbefaler leger at de tar vitaminer og kosttilskudd i en periode på flere måneder for å opprettholde nye hårsekk.

Noen studier har vist at et godt kosthold kan forhindre eller redusere ettertransplantasjonssjokk, som det oftest settes etter hårtransplantasjoner.

Hvis du er forvirret og ikke vet hva du skal ta, er det bedre å fokusere på hva du bør spise, ikke maten du ikke bør bruke.

Vitaminer, kosttilskudd, etter hårtransplantasjoner

Hva skal du begynne med?

PrVitaminer , kosttilskudd , hårtransplantasjonoteiner – proteiner er de viktigste fordi håret selv er laget av et protein kalt keratin, så det trenger det.

Når noen begynner å ta proteiner, hjelper dette raskt med å kurere og bidrar til raskere hårvekst etter hårtransplantasjoner. Så velg mat som fisk, bønner, belgfrukter, kylling, tofu, valnøtter og egg som er en kilde til protein.

Jern – inneholdt i spinat, bønner, oljefrø er rike på jern. Grønne blader er også rike kilder til jern.
Jern er en av de viktigste kildene til hårhelsen. Det er kjent å forbedre hårstrukturen, øke oksygenstrømmen til håret og hodebunnsrøttene, og dermed gi gode resultater. Personer som ikke tar nok jern vil få hårtap problemer.
Legen kan foreskrive etter operasjonen dersom pasienten trenger jern i form av et tilskudd.
Det vil også forbedre immunforsvaret som spiller en rolle i helbredelsesfasen etter podning.

Biotin – Biotin favoriserer metabolismen av næringsstoffer, opprettholder hår og hud.
Biotin bidrar til sunt hår, hud og negler, så det brukes i mange kosmetiske og sunne hud- og hårprodukter. Det kan imidlertid ikke absorberes gjennom håret eller huden, det kan tas som et supplement.

Zinkstudier har vist at sink er en av næringsstoffene som bidrar til å holde håret sunt. Når man bygger sunne celler, krever det sink, balanserende hormoner, og assisterer i absorpsjonen av essensielle næringsstoffer. Zink antas å spille en nøkkelrolle i produksjonen av DNA, og bidrar også til å fremme en sunn hårvekst. Hvis kroppen ikke får nok næringsstoffer, forårsaker det hårtap. Sinkrik mat er – nøtter, egg, sjømat, ost og fullkorn.

Omega 3 – Omega 3 spiller også en rolle i hårvekst etter hårtransplantasjoner. Fordi kroppen vår ikke kan produsere omega-3 fettsyrer, kan den finnes i form av kosttilskudd.
Matvarer som linfrø, gresskarfrø, ørret, laks inneholder Omega 3-syrer. Hjelper med å hydrere hodebunnen og stimulerer hårsekkelen.

Vitamin D – hårsekkene er svært følsomme for hormoner, og studier viser at vitamin D er viktig for å aktivere hårcellevekst. Dagens generasjon står overfor lave nivåer av vitamin D som er virkelig forbundet med hårtap. matkilder – laks, sopp, torskeleverolje, appelsinjuice og fisk. Direkte eksponering for sol er en av måtene å absorbere vitamin D.

Matvarer som skal unngås etter transplantasjon av hår

Etter transplantasjon er det tilrådelig å unngå hurtigmat, krydret mat og drikke som inneholder mye sukker.
Røyking er utestengt etter operasjonen, da det påvirker blodtilførselen til hodet. Det er godt å unngå alkohol minst en måned etter operasjonen.

Derfor er kostholdet en viktig del av hårbehandling. En korrekt og systematisk tilnærming vil bidra til et sunt og tett hår. Hvis riktig kosthold og kosthold blir brukt, vil det ikke være nødvendig å bruke flasssjampoer eller andre lignende produkter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *